Rastning

När ni kommer till salongen ska hunden vara nyrastad. En behandling kan ta några timmar och är hunden nödig har den svårt att slappna av.

Hälsa

Har din hund någon allergi eller annat hälsorelaterat som kan vara bra att veta? Tala om det vid bokning. Ta gärna med eget godis vid allergi eller känslig mage.

Trimning

Trimraser ska ej ha badat på minst två veckor innan besöket. Är pälsen nybadad släpper den inte lika lätt och trimningen blir därför svårare att genomföra.

Tovor

Jag försöker utföra så lite tovutredning som möjligt på salongen. Detta för att göra besöket så skonsamt och behagligt som möjligt för din hund. Är hunden tovig tillkommer en extra avgift för den tid det tar att utreda. Tala gärna om vid bokning om din hund har mycket tovor så tiden på besöket kan anpassas efter detta. Önskas en speciell frisyr/längd behöver pälsen vara tovfri.

Kloklippning

Kloklippning kostar inget extra i samband med klippning eller trimning, men jag utför det endast på de hundar som är bekväma med det då jag inte vill att det påverkar övrig hantering.

Hämtning och lämning

Kom i god tid till ert besök, att stressa in är mindre trevligt för hunden. Är ni tidiga kan ni slå er ner i väntrummet utanför salongen med en kopp kaffe tills det är dags för ert besök. När ni lämnar hunden får ni en tid för när ni kan hämta, vänligen respektera denna då jag oftast har en till hund inbokad direkt efter.

Sällskap

De flesta hundar blir lugnare och mer samarbetsvilliga om husse och matte inte är med under besöket och det ger dessutom mig större möjlighet att bygga en stark relation med hunden. Unga valpar får ha med stöd första gången på salongen, men annars föredrar jag att alltid jobba ensam med hunden.

Avbokning

Avbokning sker senast 24h innan bokad tid. Sen avbokning eller uteblivet besök debiteras.